Red Bull, la un pas să egaleze recordul McLaren cu 11 victorii la rând în F1

Red Bull, campioană mondială în F1, poate egala recordul McLaren, vechi de 35 de ani, de 11 victorii la rând, dacă va câștiga Marele Premiu al Marii Britanii din 2023 și din nou Max Verstappen va fi omul momentului. Liderul neîncoronat, încă, al sezonului de F1 din 2023 urmărește a șasea victorie consecutivă și a opta în 10 curse, iar totul se poate întâmpla, duminică, la Silverstone. Cu un avans de 81 de puncte față de coechipierul Sergio Perez, echivalentul a mai mult de trei curse, un al treilea titlu de F1 pentru olandezul de 25 de ani pare inevitabil.

În Austria, weekendul trecut, a avut suficient avans la boxe la final, pentru ca anvelopele noi să facă turul cel mai rapid.

McLaren a câștigat 11 curse succesive în 1988, cu brazilianul Ayrton Senna și francezul Alain Prost, de la MP Braziliei până la MP din Belgia în acel an. Red Bull le-a câștigat toate cele nouă Grand Prixp-uri până acum, după încheierea sezonului din Abu Dhabi din 2022. Este pentru prima dată când câștigă zece Mari Premii la rând.

Silverstone va fi epic… dar cine știe ce obstacole ar putea exista”, a declarat Christian Horner, șeful Red Bull, la postul Sky Sports. „Am văzut ce s-a întâmplat acolo anul trecut (pilotul Ferrari Carlos Sainz a câștigat), este o cursă pe care nu am mai câștigat-o din 2012, așa că este o cursă mare pentru noi în acest calendar.”