Zak Brown: 24 de curse sunt „la limită”, dar evenimentele rotative de F1 ar putea stimula creșterea

Potrivit șefului McLaren, Zak Brown, calendarul de 24 de curse de anul viitor ar trebui să reprezinte limita pentru Formula 1, dar sugerează cursele rotative ca mijloc de a susţine creşterea pieţei. Un sezon record de 24 de curse pentru F1 a fost proiectat deja pentru acest an, dar anularea Marele Premiu al Chinei și a cursei de la Imola, din aprilie, din cauza inundațiilor catastrofale din regiunea Emilia Romagna, au redus programul la 22 de evenimente.

Cu toate acestea, un calendar cu 24 de curse a revenit pe ordinea de zi pentru sezonul 2024, echipele de F1 revenind la Shanghai pentru prima dată din 2019.

„Cred că 24 este limita. Stefano Domenicali o va stabili ca atare”, a spus Brown, la Silverstone în timpul conferinței de presă a șefilor echipei. „Există o cerere pentru 30 de Grand Prix-uri. Așa că aș dori să văd acea zi în care vom avea 24 de GP-uri, dar pentru a îmbrățișa mai multe piețe, poate vor fi 20 de curse fixe și opt rotative”, a declarat Brown. ”Programul a fost, cu siguranță, îmbunătățit din punct de vedere logistic și nu este ușor, pentru că fiecare teritoriu are un motiv pentru care își dorește ceva la o anumită dată sau există alte evenimente sau sărbători, lucruri de genul acesta”, a mai spus șeful McLaren.