Monza – schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri
Schimbul de pneuri ale piloţilor de Formula 1 va fi realizat de echipa F1 Manager după fiecare cursă. Vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică notă 6 este maxim şi notă 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Marele Premiu de la Monza

Jenson Button (start 2, decalificat)
Button a mers bine şi nu a avut nici o vină în abandonul suferit dar a pierdut startul şi a avut un ritm de cursă puţin inferior lui Hamilton, deci îi vom da doar pneurile uşoare.

Lewis Hamilton (start 1, sosire 1)
La cel plecat de pe locul 1 şi care a terminat pe locul 1 nu sunt multe de spus. Decât felicitările noastre şi pneurile superuşoare. Facem precizarea că McLaren sunt favoriţii la titlul constructorilor după cursa de la Monza. Ce va fi după Singapore nu ştim.

Sebastian Vettel (start 5, descalificat)
Vettel a fost dezinvolt şi fără a vedea vreo reluare comparată nu ni s-a părut mai agresivă mişcarea lui asupra lui Alonso faţa de cea făcută de Alonso asupra lui anul trecut. Dar asta nici nu contează acum. Nu avem motive să îl depunctăm pe Vettel aşadar îi acordăm pneurile superuşoare.

Mark Webber (start 11, descalificat )
Din nou cursă slabă pentru Webber. Din nou a fost depăşit de colegul său în cursă. Pare departe Webber de Alonso dar cu o victorie în Asia lucrurile se schimbă. Acuma însă doar pneurile medii.

Fernando Alonso (start 10, sosire 3)
Start foarte bun, cursă foarte bună şi a pus distanţă între el şi urmăritorii lui şi a avut dreptate când a zis în mod repetat că principalul lui contrcandidat la titlul din 2012 este Hamilton. Pneurile superuşoare

Felipe Massa (start 3, sosire 4)
Pneurile superuşoare din nou pentru Felipe Massa şi sincer să fim îi cam dăm dreptate când a spus că pe piaţă nu sunt piloţi liberi de contract mai buni decât el. Posibil.

Michael Schumacher (start 4, sosire 6)
Păcat că nu a fost camera tv în ultimul tur pe Schumacher fiindcă se tot apropia de Raikkonen cu 1,5s pe tur şi cu jumătate de tur înainte de final a fost la 0,3s de Kimi. La această distanţă a şi terminat. Credem că a încercat să îl depăşească pe ultima parte a circuitului şi nu a reuşit şi apoi l-a depăşit chiar după linia de sosire. Locul 5 ar fi repetat performanţa de anul trecut şi îl merita, dar … Oricum şi aşa îi dăm cele mai rapide pneuri, adică cele cu talon roşu.

Nico Rosberg (start 6, sosire 7)
Lui Nico Rosberg îi oferim tot pneurile superosoare fiindcă a pus tur rapid după tur rapid în ultima parte a cursei stabilind şi cel mă rapid tur pe circuit chiar dacă a avut din nou un start foarte slab şi a ajuns pe locul 12 după numai câteva tururi.

Kimi Raikkonen (start 7, sosire 5)
Pneurile roşii pentru Kimi. Nu credem că putea obţine mai mult cu maşina avută la dispoziţie. Unde s-a dus viteza lui Lotus peste vară? Au pierdut-o prin concedii. Poate îşi vor revenii în Singapore.

Jerome d’Ambrosio (start 15, sosire 13)
Pneurile medii lui Jerome. A mers mult mai slab ca şi Raikkonen dar ce poţi face când pui mâna pe o maşina de Formula 1 odată pe an.

Paul di Resta (start 9, sosire 8 )
Di Resta a făcut o cursă medie ţinând cont de multele varibaile aflate pe circuit. Şi pentru rezultatul foarte bun din calificări (locul 4) îi acordăm pneurile superuşoare.

Nico Hulkenberg (start 24, descalificat)
Nu îl punctăm pe Hulkenberg. Nu o putem face.

Kamui Kobayashi (start 8, sosire 9)
Pneurile medii pentru Kamui şi îi dorim să aibă şi el măcar o cursă aşa de remarcabilă ca a lui Perez în acest sezon fiindcă după acesta nu ştim dacă va mai apuca vreo cursă în F1.

Sergio Perez (start 4, sosire 2)
Pneurile superuşoare şi îl felicităm fiindcă a efectuat numeroase depăşiri la viteze aşa de mari fără a avea parte de incidente.

Daniel Ricciardo (start 14, sosire 12)
Pneurile uşoare pentru Ricciardo.

Jean-Eric Vergne (start 16, descalificat )
Pneurile medii pe baza rezultatului din calificări.

Pastor Maldonado (start 22, sosire 11)
Pneurile superuşoare pentru Maldonado fiindcă nu s-a ciocnit cu nimeni şi fiindcă a urcat 11 poziţii în cursă.

Bruno Senna (start 13, sosire 10)
În foarte multe contacte roată la roată cu atingere s-a aflat Senna. Dar dacă comisarii de cursă nu l-au penlizat nu o vom face nici noi. Îi dăm doar pneurile uşoare fiindcă a avut calificări puţin mai slabe decât Maldonando.

Heikki Kovalainen (start 17, sosire 14)
De data asta pneurile cele mai rapide pentru Kova.

Vitaly Petrov (start 18, sosire 15
La fel şi pentru Petrov.

Timo Glock (start 19, sosire 17)
Pneurile uşoare.

Charles Pic (start 20, sosire 16)
Pneurile superuşoare.

Pedro de la Rosa (start 23, sosire 22)
Pneurile uşoare.

Narain Karthikeyan (start 21, sosire 19)
Pneurile superuşoare fiindcă l-a învins în calificări pe colegul său pentru prima dată.