Kimi explica de ce lui Schumacher i-a fost greu

Kimi Raikkonen are o simpla teorie in ceea ce priveste intoarcerea sa in F1, care este considerata mult mai lejera decat a fostului campion german Michael Schumacher.

Michael Scumacher a stiut din prima zi de teste din 2010 ca masina sa Mercedes W01 nu este o masina buna. Dupa doi ani mai putini competitivi, Schumacher intr-o masina buna pare sa fie la fel de rapid ca in anii sai de glorie.

Finlandezul Kimi este cu mai mult de 10 ani mai tanar decat Michael si a lipsit numai 2 ani de pe pista, in loc de 3 cat a lipsit germanul. Dar Raikkonen crede ca explicatia pentru care a ajuns la un ritm bun imediat este simpla: “Este vorba despre a avea o masina buna sau nu. Acest lucru mie mi-a facut viata mult mai usoara. El – Michael – nu a fost asa de norocos. Masina Lotus este buna. Daca este suficient de buna pentru victorii sau nu, nu pot spune acest lucru. Cel putin nu suntem departe de prima linie.”

Kimi sustine ca nu foarte multe lucruri s-au schimbat de la plecarea sa din Formula 1 si nici chiar prietenia sa cu Vettel. El a spus ca “Vettel a castigat doua titluri de atunci, dar acest lucru nu l-a schimbat. Sebastian este un pilot grozav si de asemenea un tip placut. Poate oamenii ma vad pe mine mai relaxat, lucru care cred ca se datoreaza echipei Lotus. Este o atmosfera diferita fata de ceea ce am cunoscut anterior.”