Raikkonen vrea a cincea victorie la Spa

„In mod normal am parte de rezultate bune in cursa din Belgia, dar ceea ce s-a intamplat inainte nu ma ajuta in acest moment. Dar sigur nici nu imi face rau. Desigur ca ar fi grozav sa castig la Spa pentru a cincea oara. Nu am castigat in prima parte a sezonului si sa obtin puncte in plus este intotdeauna bine” a declarat finlandezul.

El a mai spus: „am numai amintiri bune de la Spa si sentimentul pe care il ai pilotand aici este unic si nu il mai regasesti in alta parte. Este minunat sa alergi cu o masina moderna pe un circuit cu o asa traditie bogata. Spa iti ofera viraje de inalta viteza foarte provocatoare si trebuie sa ai setarea potrivita la masina. Asa cum am vazut de atatea ori in acest an, o pozitie buna pe grila este foarte important si ar putea fi decisiv acest lucru la Spa. Toata lumea il stie.”

„Este crucial sa ai o masina puternica din punct de vedere aerodinamic ca sa intri cum trebuie in acele viraje rapide. Este un tur lung si ca sa obtii un timp bun trebuie sa mentii un ritm bun. Atatea depind de rezultatul din calificari incat trebuie sa gasim o setare decenta Vineri incat Sambata sa avem parte de o sesiune de calificari puternica” a incheiat Kimi Raikkonen.

Kimi Raikkonen fie a abandonat la Spa (in 2001, 2002 si 2008) fie a castigat cursele la care a luat parte (2004,2005,2007,2009)