Ross Brawn vorbeste despre inovatia simpla si inteligenta de pe masina W03

Mercedes spune ca vor pastra avanatajul controversatului sistem inovator numit F-duct introdus pe masina W03, deoarece acesta este greu de copiat.

“Rivalii sunt asta de inversunati fiindca exista o recunoastere generala ca acesta este greu de copiat. Este un sistem foarte simplu si foarte ieftin, dar care nu este asa de usor de implementat daca nu l-ai integrat in masina de la bun inceput. Acesta este miezul frustrarii a unora dintre adversarii nostri” a declarat Ross Brawn.

Apoi a adaugat: “oamenii vorbesc de costuri imense, dar nu exista nici un cost major. Sunt cateva tuburi de carbon intinse sub masina. Omul de pe strada va poate spune ca ele costa cateva mii de lire,dar nici vorba de milioane de lire. Dar avantajul pe care noi il obtinem se datoreaza faptului ca ne-am gandit la el si am proiectat masina cu acest sistem in minte si de aceea nu este asa de usor pentru ceilalti daca nu l-au avut de la bun inceput.”

In continuare a spus: “este unul din acele putine lucruri cu adevarat inovative din Formula 1 si care nu au un element de cost. Daca vreo alta echipa l-ar putea pune usor pe masina lor, va asigur ca nu ar exista aceste discutii. Dar nu o pot face usor si de aceea sunt asa de vehementi in privinta inovatiei noastre.”

“Suntem increzatori ca sistemul este legal. Numai in 2010 FIA a considerat un asemenea sistem ca fiind legal. Am fi desigur extrem de dezamagiti daca cineva ar avea o alta perspectiva asupra legalitatii. FIA au fost corecti si consecventi in pozitia adoptata si avem incredere ca isi vor mentine consecventa” a incheiat irlandezul care doreste sa castige al treilea titlul pentru o echipa diferita ca si director dupa succesele avute cu Ferrari si Brawn GP.