Mercedes cea mai rapidă echipă pe un singur tur

Mai jos puteti vedea performanta echipelor de Formula 1 din acest sezon comparat cu sezonul trecut in ceea ce priveste viteza pe un singur tur. Acest tabel arata cel mai rapid tur obtinut de fiecare echipa in fiecare sesiune a fiecarui mare premiu din acest an. Tabelul arata ca Mercedes sunt la doar o zecime de cel mai rapid monoppost fata de aproape noua zecimi cat au fost anul trecut.

Mercedes sunt cei mai rapizi se pare si au catsigat cel mai mult fata de anul trecut dupa Marussia. Cel mai mare regres sau cel mai mic progres a fost facut de McLaren si Williams.

Pana la urma cei care conduc in ambele clasamente sunt cei de la Red Bull, dar si aceasta analiza poate evidentia anumite lucruri.

Echipa Diferenta medie (2013) Diferenta medie (2012) Schimabrea
Mercedes 0.12 0.87 -0.75
Red Bull 0.36 0.38 -0.02
Lotus 0.52 0.68 -0.16
Ferrari 0.54 0.75 -0.21
Force India 1.27 1.16 +0.11
McLaren 1.57 0.18 +1.39
Toro Rosso 1.81 1.82 -0.01
Sauber 1.95 1.15 +0.8
Williams 2.34 0.96 +1.38
Marussia 3.78 4.83 -1.05
Caterham 3.91 3.49 +0.42

3 comentarii

 1. Post By daniel

  Nu am inteles cum s-a calculat aceasta diferenta. Pe de alta parte daca e luat „pe echipa” rezultatul Ferrari (de exemplu, dar si RBR si Mercedes au avut pilot care nu a incheiat cel putin o cursa deci nu prea mai ai cum sa compari „echipa”) e incorect. Abadon Alonso in Malayesia (nu a adus puncte pentru echipa, nu a contat in statistica) si probleme cu DRS in Bahrain. La fel probleme si la monopostul lui Massa in Bahrain. Pe „medie” echipa a scos un rezultat mai slab. Dar monopostul Ferrari de anul asta, cel putin deocamdata, arata mult mai bine decit cel de anul trecut. In final, va urez un Paste Fericit !!!

  1. Post By F1 Manager

   Cel mai rapid timp facut de cea mai rapida masina in toate seisunile. In cursa din Malaezia s-a luat in considerare timpul lui Massa spre exemplu. Diferenta medie reprezinta distanta fata de cea mai rapida masina din aceea sesiune, indiferent care a fost ea.

 2. Post By daniel

  Multumesc pentru explicatii. Personal consider acest top absolut irelevant. Si nu din cauza ca nu ar conta cel mai rapid tur. Ci din cauza celebrelor pneuri Pirelli din acest an. Cu aceste pneuri (mai ales cu cele de compozitie soft) daca faci un tur in care scoti maximum din ele pentru cursa de a doua zi nu iti ramane nimic altceva de facut decit sa privesti cum te depaseste toata lumea. Amintiti-va de calificarile din Australia unde Button a efectuat trei ture rapide in calificari si a fost nevoit sa-si schimbe pneurile dupa doar doua ture! Sau ultima cursa unde Rosberg degeaba a obtinut pole in calificari in cursa a fost pe nicaieri. Pneurile au un rol mult mai mare si totodata crucial in acest an. Desigur asta nu face deloc bine la spectacol. As prefera sa vad monoposturi din care iese fum pentru ca a fost dus mult peste limita decit sa vad ca trebuie tot timpul sa ai grija de pneuri.

Comments are closed.