MP din Bahrain: Analiza strategiei utilizării pneurilor

A doua cursă a sezonului s-a dovedit a fi un joc de-a șoarecele și pisica între Ferrari și Mercedes, cu pilotul Ferrari, Sebastian Vettel ținând în spate piloții Mercedes, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton până la final, utilizând un set de pneuri soft care a rezistat 39 de tururi, spre deosebire de ambii rivali care erau pe pneuri medium mai proaspete.

Strategia a fost elementul central al cursei, Hamilton fiind singurul din primii 10 de pe grilă care a luat startul pe pneuri soft. Ca și copechipierul său, Valtteri Bottas, el a trecut pe pneuri medium, într-o strategie cu o singură oprire. Oricum, Vettel care a fost pe o strategie supersoft-soft, a realizat un stint final fără precedent pe soft pentru un final extrem de tensionat cu Bottas care s-a apropiat foarte mult în tururile finale.

A existat o mare varietate de strategii, primii opt piloți adoptând diferite variante pentru utilizarea pneurilor, mulți dintre piloți utilizând strategia pentru a obține unele dintre cele mai bune rezultate din carieră, precum Pirerre Gasly care a încheiat pe patru (Toro Rosso) și Marcus Ericsson pe nouă (Sauber). Câțiva piloți au utilizat toate cele trei compozițiile disponibile de-a lungul cursei.

fost o cursă absolut fascinantă și care ne-a absorbit cu totul, o cursă care ne-a oferit exact ce am sperat de la această nouă generație de pneuri: multe strategii diferite, o cursă strânsă și un final electrizant cu unii dintre cei mai buni piloți din lume luptându-se până în ultimul viraj. Managementul pneurilor a fost cheia victoriei superbe a lui Sebastian Vettel, pilotul Ferrari făcând ca un set nou de pneuri soft să reziste 39 de tururi, ceea ce nu am mai văzut până acum aici pe parcursul weekendului. Mercedes a avut de asemenea o strategie cu o singură oprire reușind să încheie cu ambele mașini pe podium, în condițiile în care o strategie cu două opriri era teoretic mai rapidă: această decizie a influențat complexitatea cursei. Felicitări de asemenea lui Pierre Gasly și Toro Rosso, și gândurile noastre de recuperare rapidă pentru mecanicul Ferrari rănit în timpul opririlor al boxe