„F1 nu mai are logică și e plină de ”băieței de-ai lui tăticu”

Fostul campion mondial din 1997, Jacques Villeneuve spune ca nu este un mare admirator a ceea ce se intampla acum pe circuitele de Formula 1.

„Nu sunt un mare admirator in acest moment. Este prea impredictibil din cauza pneurilor. Sunt foarte putine lucruri pe care un pilot le poate face, pneurile brusc isi pierd consistenta si cred ca nu acesta ar trebuii sa fie nivelul Formulei 1. Ar trebuii ca aceasta degradare sa se realizeze mai treptat. Este placut  sa vezi cum un pilot ce nu este favorit bate pe toata lumea din cand in cand. Acum insa se pare ca acest lucru este o constanta” a declarat canadianul de 41 de ani.

El a adaugat: „echipele si pilotii care sunt mediocrii sau de nivel mediu sfarsesc de a termina in fata pentru ca echipele bune si pilotii buni nu pot face nimic. Nu este logic, cel mai bun ar trebuii sa invinga.”

Legat de tineri piloti ce au venit cu bani in Formula 1, asa numiti „baieteii lui taticu” el declara: „ei cred ca este un joc pe calculator si nu este asa. Este foarte, foarte periculos si este dur. Cand il vezi pe Bruno Senna in Barcelona, el parca nu este in aceasi cursa, el mergea ingrozitor de incet si bloca pilotii care luptau pentru puncte. Acesta pur si simplu nu este un condus inteligent pentru un pilot incepator in Formula 1. Cred ca acum 20 sau 30 de ani cand condusul era foarte periculos, pilotii nu isi faceau asa ceva unul la altul pentru ca riscul de a muri era foarte mare. Exista un respect suplimentar, exista un bun simt si erau multi piloti care munceau din greu ca sa ajunga sa concureze.”

In incheiere a mai spus: „pe vremuri nu alergai la 12 ani spunanduti-se ca ai tot sprijinul financiar pentru a face asta si cand vei creste, trebuia sa transpiri ca sa ajungi sa pilotezi, nu erau „micii baietei ai lu taticu” asa cum este in acest moment. Deci in prezent ei conduc in F1 si sunt inca copii, sunt inca bebelusi si sunt pastrati asa cum sunt in Formula 1.”