Alonso, la 42 de ani: În F1 contează mai mult mentalitatea, nu vârsta

Fernando Alonso susține că motivația de a rămâne în Formula 1 este un factor determinant mai important decât vârsta, atunci când vine vorba de pensionare. Alonso este cel mai în vârstă pilot de pe grila de F1, sărbătorind cea a 42-a aniversare chiar în sâmbăta Marelui Premiu al Belgiei. Din păcate, pilotul Aston Martin, dublu campion mondial, a ajuns pe locul cinci, deși a marcat puncte valoroase pentru echipa sa.

Nu este o schimbare prea mare, fie că ai 41 de ani sau ai 25 de ani”, a sugerat Alonso. „Este mai mult în capul tău, ține de motivație, de cum abordezi weekendul”, a declarat pilotul spaniol. „Echipele au pariat mai mult pe experiență, cum ar fi Daniel ajuns la AlphaTauri și lucruri de genul acesta”, a adăugat el.

„Nu este vorba despre tinerețe, ci doar despre cât de repede mergi”, a mai spus Alonso, care și-a recăpătat forma de când a revenit în F1, la începutul lui 2021, înlocuindu-l pe Daniel Ricciardo la McLaren. Cu toate acestea, a șocat fanii F1 după Marele Premiu al Ungariei, când, la scurt timp după retragerea lui Sebastian Vettel la sfârșitul sezonului trecut, a anunțat că se va alătura Aston Martin. Suntem pe locul trei în campionatul constructorilor, în fața Ferrari, a observat el.