Fernando Alonso despre ziua în care a revenit în monopostul Renault după 11 ani

Fernando Alonso a facut marți pe 13 Octombrie primul său test cu echipa Renault de Formula 1 din 2009.

Marți, când și-a testat actualul challenger R.S.20 la Circuitul de la Barcelona-Catalunya în timpul unei zile de filmare. Și experiența l-a lăsat pe dublul campion mondial care a revenit increzator in șansele sale de a avea un sezon puternic inca de anul viitor.

Întrucât revenirea lui Alonso la Renault a fost confirmată în iulie, spaniolul a vizitat instalațiile Renault Enstone și Viry luna trecută, înainte de a avea ocazia de a conduce Renault 2020 la Barcelona – locul unde testase pentru Benetton acum 20 de ani.

Vorbind după test, Alonso a spus că a fost o zi „foarte specială” – în timp ce a recunoscut că revenirea la viteza mașinilor F1 moderne, după ce a concurat recent in IndyCars, a fost o curbă de învățare abruptă.

„A fost o zi foarte bună aici, la Barcelona”, a spus el. „Doar 100 km, dar pentru mine au fost foarte speciali revenind la mașina de Formula 1 și la echipă.

„După 18 ani în Formula 1 și acum întorcându-mă, este adevărat că îți lipsesc puțin punctele de frânare, cât de repede ajungi in toate virajele, viteza de virare, deci sunt multe lucruri de care trebuie să mă obișnuiesc la din nou. Dar va dura o perioadă mai scurtă de timp decât să te obișnuiești cu un lucru complet nou, cum ar fi, de exemplu, Dakar sau Indy. ”

„Dar, în același timp, cred că trebuie să avem picioarele pe pământ, știind că regulamentele vor fi mai mult sau mai puțin aceleași până în 2022. Știm că deficitul pe care îl au toate echipele de mijloc în acest moment îl vor duce dupa ele si anul viitor.”

„Cred că mașina a fost o surpriză frumoasă”, a spus el. „Știm că mașina are performanțe bune la ultimele două curse și am simțit aderența și cu siguranță un potențial bun în ea. Ultima dată când am condus un motor Renault a fost în 2018 și am simțit un pas înainte, ceea ce este destul de important. Totul s-a simțit bine. Nu am reușit să maximizez performanța mașinii, deoarece încă nu sunt la viteza maxima, dar sunt mulțumit de ziua respectivă. ”

De asemenea, el a dezvăluit că urmărește cu atenție evoluția Renault în acest sezon și spune că a fost încântat când Ricciardo a obtinut podiumul în Germania duminică.

„Urmăresc fiecare cursă”, a spus el. „Sunt prezent în fiecare weekend chiar și de la distanță. Urmăresc fiecare tur. Podiumul a fost foarte bine meritat, în cele din urmă. Sunt atât de fericit pentru toată lumea. Cyril ar putea fi puțin îngrijorat pentru tatuaj, dar, în afară de asta, a fost un moment fantastic. ”