Hamilton, câștigătorul MP din Ungaria, Verstappen „Pilotul Zilei”

Lewis Hamilton a răbufnit duminică, la MP al Ungariei, obțiând un triumf spectaculos cu această a opta sa victorie în această cursă, egalând recordul germanului Michael Schumacher.

A treia cursă a sezonului 2020 de la Budapesta a debutat pe fondul temerilor privind ploaia căzută în cursul dimineții. Deși s-a plâns prin radio de o aparentă defecțiune tehnică la motor, Hamilton  a plecat fără probleme din pole position și și-a reușit să câștige rapid un avantaj, în timp ce Valtteri Bottas, coechipierul său, a ratat startul și a coborât până pe poziția a șasea.

Max Verstappen a fost votat Pilotul Zilei cu o adevărată performanță. Pilotul olandez avut un accident cu 15 minute înainte de start, iar mecanicii au făcut imposibilul şi au reparat maşina rapid, în doar 25 de minute, astfel încât pilotul Red Bull a putut porni de pe grila de start, de pe locul şapte. Pentru ca în final, să termine pe locul al doilea. „Vreau să vă mulțumesc mecanicilor, care au salvat ziua”, a spus Verstappen prin radio, în mesajul pentru echipajul Red Bull, care a fost „Diamonds of the Day”. O altă situaţie în care s-a pomenit în ultimele clipe ale cursei a fost aceea în care Bottas a fost la un pas să-l depăşească şi astfel ar fi putut ajunge pe locul doi pe podium, diferenţa de timp dintre maşini fiind de doar jumătate de secundă, însă Max a reuşit să reziste tensiunii din spate.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a ajuns pe poziția a treia, iar pe 4 s-a clasat Lance Stroll (Racing Point), urmat de Alexander Albon (Red Bull).

Ferrari a ajuns abiaa pe locul 6, cu Sebastian Vettel, urmat de celălalt pilot de la Racing Point, Sergio Perez. Leclerc, coechipierul lui Vettel, a obținut poziția a 11-a.

Singurul pilot din cei 20, care a abandonat, a fost francezul Pierre Gasly (AlphaTauri-Honda), în turul 16, din cauza unei probleme la motor.

Rezultatele cursei:

Un comentariu

  1. Post By victor L

    ” Bottas a fost la un pas să-l depăşească şi astfel ar fi putut ajunge pe locul trei pe podium”
    Mai jos, corect: „Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a ajuns pe poziția a treia”.
    De data asta doar 8 l-au urmat pe Hamilton si s-au asezat in „genunche”.

Comments are closed.