McLaren și Fernando Alonso o iau pe drumuri separate

McLaren și Fernando Alonso și-au încheiat parteneriatul, la mai bine de o lună după încercarea lor dezastruoasă de a se califica pentru Indy 500, susține presa de specialitate.

Potrivit publicației Motorsport, McLaren și Alonso nu mai au intenții să colaboreze în viitor și se despart în termeni amiabili.

Campionul mondial de două ori, Alonso a părăsit Formula 1 la sfârșitul sezonului trecut, dar a rămas afiliat echipei McLaren ca ambasador de marcă, dar și ca pilot, testând echipamentul MCL34 al celor din Woking în Bahrain, la începutul acestui an și a participat la cea de-a 103-a cursă de la Indianapolis 500.

Efortul său a fost însă un lanț de erori, care s-a încheiat în calificări când Alonso a abandonat cu 21 de tururi înainte de final, trădat de motorul Honda.

După ce a încheiat etapa Toyota în WEC cu o a doua victorie la Le Mans 24 Hours, agenda lui Alonso pentru restul anului rămâne necunoscută, deși se zvonește că ar putea avea pregătiri și teste cu Toyota pentru raidul de la Dakar.

„Fernando, ca toți piloții McLaren din trecut și prezent, va fi întotdeauna parte a familiei McLaren și avem o relație puternică cu el”, a spus un purtător de cuvânt al McLaren. El a precizat că echipa nu intenționează să-l aducă în alte sesiuni de testare F1 din acest an, „deoarece ne concentrăm pe Carlos și pe Lando.