Norbert Haug a părăsit echipa Mercedes

Norbert Haug a parasit compania Mercedes dupa 22 de ani in care a fost directorul pe partea de motorsport al companiei. El a declarat ca decizia a fost luata impreuna cu conducerea dar admite ca se datoreaza si rezultatelor slabe inregistrate de echipa de Formula 1 Mercedes AMG. Au fost numeroase zvonuri ca plecarea acestuia are legatura cu venirea in managementul echipei a lui Niki Lauda insa Haug a negat vehement aceste lucru spunand ca ei doi se respecta reciproc.

Hans-Joachim Stuck a declarat ca cel vinovat pentru monopostul slab al echipei Mercedes si pentru lipsa rezultatelor este Ross Brawn si nu Norbert Haug, deoarece echipa germana a fost cea care s-a chinuit, McLaren si chiar Force India aratand ca motoarele Mercedes sunt foarte fiabile si performante.

Ce este insa sigur este faptul ca nici Ross Brawn nu are mai mult de doi ani la Mercedes in conditiile in care nu obtine rezultate notabile. Michael Schumacher a declarat ca plecarea lui Haug cu care adesea a fost inamic si in ultimii ani aliat lasa un mare gol in lumea Formulei 1 si a motorsportului in general.

Se speculeaza ca favorit in preluarea locului lasat liber prin plecarea sa este nimeni altcineva decat Niki Lauda.