Prognoza meteo pentru MP al Spaniei. Sunt anunțate furtuni și ploi în acest week-end

Înainte de Marele Premiu al Spaniei, prognozele arată că ploaia ar putea fi un factor atât în ​​timpul calificărilor, cât și al cursei. Ploaia și vremea rea au fost prezente pe toată durata curselor programate în Europa. De altfel Marele Premiu al Emilia Romagna a fost anulat din cauza inundațiilor care au devastat regiunea italiană. De asemenea, ploaia a provocat ravagii în timpul Marelui Premiu de la Monaco. Având în vedere reputația Marelui Premiu al Spaniei de a produce un adevărat show când vine vorba de acțiunea de pe pistă, ploaia ar putea să strice toate planurile.

Înainte de antrenamente, iată prognoza completă pentru acest weekend.

Vineri

Potrivit rapoartelor Met Office, se așteaptă ca ambele sesiuni de antrenament de vineri să fie în regulă, deși prognoza indică perioade însorite și înnorate. Cu toate acestea, alergarea pe uscat nu este una anticipată în acest weekend.

Sâmbătă

Este foarte probabil ca pista de curse să fie lovită de ploaie în timpul dimineții și în timpul antrenamentelor. Amenințarea ploii va persista înainte de calificări, cu șanse de 71% ca precipitațiile să-și facă simțită prezența între antrenamentele finale și loviturile de departajare pentru pole position.

Duminică

Ploaia își va face simțită prezența pe pistă în jurul prânzului și va fi în mod constant o amenințare și după-amiaza și seara, în ceea ce ar putea fi primul Mare Premiu al Spaniei lovit de ploaie din 1996 până azi. Cursa de atunci a fost dominată și câștigată de Michael Schumacher, în prima sa victorie pentru Ferrari.