Vettel are trei curse în față pentru a-și domina coechipierul

Lance Stroll a fost dezamăgit că a ieșit din Marele Premiu al Spaniei fără a înscrie un punct. Nici Stroll, nici coechipierul său, Sebastian Vettel, nu au reușit să înscrie puncte la Barcelona, ​​canadianul terminând pe locul 11, iar germanul pe 13.

Fostul pilot de F1 Ralf Schumacher crede că Sebastian Vettel mai are în față trei curse înainte de a nu mai avea nicio scuză pentru că nu l-a învins pe Lance Stroll cu echipa Aston Martin.

Cu excepția debutanților, dintre cei cinci piloți care au ajuns în acest sezon la noi echipe, Vettel s-a luptat cel mai mult. El este singurul din acest cvintet care nu a obținut niciun punct de Campionat Mondial. Cea mai bună poziție fiind locul 13 în fiecare din ultimele două curse.

În prezent, Vettel pare să continue declinul constatat în ultimul său an cu Ferrari. Iar Ralph Schumacher crede că cursele de la începutul verii, din Monaco, Azerbaidjan și Franța, vor dezvălui multe despre perspectivele sale pentru restul anului și nu numai.

„Sarcina lui Sebastian Vettel în cursele următoare va fi să-și domine coechipierul”, a spus Schumacher pentru Sky Germany. „În calitate de campion mondial de patru ori, trebuie să o facă.
Dacă el nu este clar cel mai bun acolo și nu aduce echipa în față, atunci, la un moment dat, trebuie să te întrebi dacă toate acestea încă mai au sens. Dar încă nu suntem acolo. Ar trebui să-i mai dăm două sau trei curse, dar problema obișnuinței cu Aston Martin ar trebui să ia sfîrșit”, spune Schumacher.