Pneurile acordate de F1 Manager pentru cursa din Australia

Schimbul de pneuri

 

Schimbul de pneuri ale piloţilor de Formula 1 va fi realizat de echipa F1 Manager. Vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

 

 

Marele premiu al Australiei.

 

Jenson  Button.

Pentru prestaţia sa din cursă, în care a fost superior colegului său şi pentru că a reuşit sa îl depaşească în primul viraj, precum pentru cum a reuşit să îşi ţină rivalii la distanţă pe tot parcursul cursei îi acordăm pneurile superuşoare.

 

Lewis Hamilton.

A fost depăşit de colegul său şi constant nu a reuşit să ţină pasul cu el. A obţinut primul loc pe grilă, dar nici nu a reuşit să îl depăsească pe Vettel, nefiind nici el depăşit de Webber. Îi acordăm pneurile de compoziţie medie.

 

Sebastian Vettel

A plecat de pe locul 6 de pe grilă şi printr-o prestaţie foarte bună în cursă a reuşit să ajungă – şi cu ajutorul maşinii de siguranţă – pe locul 2. A fost bătut chiar dacă cu doar 0,014s de colegul său în calificări iar la start a depăşit două maşini dar a fost depăşit de Rosberg. Îi acordăm pneurile de compoziţie uşoară.

 

Mark Webber.

A avut un start cu care din păcate ne-a obişnuit pe parcursul întregului sezon 2011. Dar forma lui din cursă a fost bună şi pe alocuri mai rapid ca Vettel. Îi acordăm penurile de compoziţie uşoară dar să facă ceva cu starturile sale începând cu Marele Premiu din Malaezia.

 

Fernando Alonso.

A demonstrat în continuare că poate conduce foarte bine o maşină “foarte” proastă. A plecat de pe locul 12 şi a terminat pe 5 făcând faţă cu bine lui Maldonado care era într-o maşină mai rapidă în ultima perioadă a cursei. Îi acordăm pneurile superuşoare.

 

Kamui Kobayasi

Plecat de pe locul 13 de pe grilă a ajuns cu şansa, dar a ajuns pe locul 6. A făcut mici greşeli prin cursă, dar care până la urmă nu l-au costat. Îi acordăm pneurile de compoziţie usoară.

 

Kimi Raikonen.

Plecat de pe locul 17 a ajuns pe locul 7 cu tenacitate, luptă, şi şansa a fost de partea sa, dar şi printr-un mod de pilotaj cu puţine erori. A fost prima cursă după 2 ani şi 4 luni chiar dacă în calificări şi antrenamente libere nu a impresionat fiind surclasat constant de Grosjean. A făcut faţă cu bine ultimului tur şi ne bucurăm de întoarcerea sa. Îi acordăm pneurile uşoare.

 

 

Sergio Perez

Plecat ultimul de pe grilă, şi folosind penuri mai uzate decât ceilalţi competitori in cea mai mare parte a timpului într-un mod în care nu îi văd pe cei din echipele fruntaşe să o poată face. Aici este desigur şi meritul maşinii. A reuşit să se ţină bine în cursă, ajungând pe locul 8. Îi acordăm pneurile superuşoare.

 

Daniel Ricciardo

În haosul din ultimul tur s-a strecurat cu bine, fiind foarte rapid în cursă şi făcând depăşiri relativ curate. Îi acordăm pneurile uşoare.

 

Paul di Resta

A făcut o cursă greoaie, startul nu a fost unul bun şi în calificări a fost bătut de colegul său care a stat un an pe margine. A avut sansă în ultimul tur, dar nu şansa o evaluăm noi acuma. Îi acordăm pneurile de compoziţie medie.

 

Jean-Eric Vergne

A pus presiune pe colegul său. Fiind prima sa cursă şi conducând bine şi cu curaj, feriindu-se de probleme. Îi acordăm pneurile de compoziţie medie.

 

Nico Rosberg

A avut un start foarte bun, dar nu a făcut faţă în cursă la echipele de mijlocul plutonului. Nu a reuşit să se ferească de probleme în ultimul tur. Pentru cineva cu peste 100 de curse la activ şi fiind înconjurat pe circuit de piloţi cu maxim 20 de mari premi pe circuit nu a reuşit să stea în puncte, greşind în ultimul tur. Dar pentru startul curajos făcut şi depaşirea lui Vettel din al doilea viraj ii acordam pneurile medii.

 

Pastor Maldonado.

Ne gândeam cu un tur în urmă că Williams va obţine mai multe puncte în prima cursă  decât a obţinut în întregul sezon 2011. Din păcate Maldonado nu să ştiut să ţină capul jos şi să pună echipa pe primul loc. A forţat mai mult decât trebuia asupra lui Alonso, pe un circuit unde depăşirile se fac greu şi asupra unuia dintre cei mai buni piloţi. A făcut bine că a făcut aşa, dar în ultimele 2, 3 tururi trebuia să o lasă mai încet şi să plece capul. Nu a făcut-o nici în ultimele viraje şi cum se spune s-a haloșit. Dacă nu l-ar fi scos din cursă pe Grosjean îi acordam penurile intermediare. Altminteri i le dăm pe cele de ploaie.

 

Timo Glock

Cursa bună, curajoasă. A fost constant şi nu a intrat în probleme. Îi acordăm pneurile de compoziţie uşoară.

 

Charles Pic

Fiind prima cursă şi deşi bătut clar în calificări de colegul său îi acordăm pneurile de compoziţie medie.

 

Bruno Senna

Am crezut că accidentul cu Schumacher din Brazilia 2011 a fost şi din vina lui Schumacher în aceeaşi măsură în care a fost şi a lui Senna, dar se pare că ne-am înşelat. Senna ni se pare cam aiurit – sperăm să nu se supere unchiul său pe noi – a fost bătut de colegul său şi în calificări. Îi acordăm pneurile intermediare.

 

Felipe Massa

Mult în urma colegului său. Atât în cursă cât şi în califacări. Aceleaşi probleme cu balanţa maşinii. Ne este foarte simpatic Felipe, dar dacă nu face ceva împreună cu echipa sa de tehniceni, cred că va fi ultimul său an în Formula 1. La Ferrari nu mai are loc la anul, decât dacă schimbă ceva semnificativ până la vară. Îi acordăm pneurile intermediare.

 

Heikki Kovalainen

A mers bine în cursă, a depăşit cu îndrăzneală chiar şi masina de siguranţă (haha). Îi acordăm pneurile medii.

 

Vitaly Petrov.

Pneurile de compoziţie tare.

 

Michael Schumacher

A fost in primele 10 tururi mai rapid decât Rosberg cu 0,3-0,5s pe tur. Se simte bine în noua maşina şi inspiră încredere. A avut un start bun, cu o mică ezitare din cauza ezitării luiHamilton. Îi acordăm pneurile de compoziţie uşoară.

 

Romain Grosjean

Nu a ştiut ce se intamplă cu el la start şi vizionand imaginile de pe maşina sa, spuneai că e dus de trenuleţ. Dar pentru performanţa din calificări şi fiindcă nu a fost vina lui la accidentul cu Maldonado îi acordăm pneurile de compoziţie medie.

 

Nico Hulkenberg

A avut un start bun, a câştigat poziţii după care a fost lovit din spate şi a abandonat. În calificări l-a batut pe Di Resta. Îi acordăm pneurile de compoziţie uşoară.