Australia – Lupta din interiorul echipei

Dreptul de a fi întâiul!

 

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel a greşit în calificări, dar nici lui Webber nu i-a funcţionat kers-ul. Greu de spus cine ar fi fost mai rapid în condiţii “fireşti”. Au fost unul lângă altul şi în antrenamente la distanţe minime. În cursă Webber chiar mi s-a părut mai rapid şi a câştigat calificările, dar Vettel a ieşit în faţa lui în cursă.

Scor 1 – 1

McLaren : Button – Hamilton

Fără foarte multe explicaţii, chiar dacă a fost un strop mai încet în calificări decât Hamilton, Jenson l-a bătut la start şi în cursă şi a caștigat primul mare premiu al anului.

Scor 1 – 0

Ferrari : Alonso – Massa

Nu ştim ce ar fi de analizat aici. Dar fiind unii pe aici care îl simpatizăm pe Massa îi vom acorda lui Alonso numai un punct în lupta dintre ei. Massa este Isav de departe în această echipă. A fost primul venit aici, dar nu mai e primul la drepturi în echipa Ferrari.

Scor 1 – 0

Mercedes : Schumacher – Rosberg

Michael a arătat că s-a apropiat de Rosberg pe parcursul antrenamentelor și şi în sesiunea 2 a fost mai încet cu numai 0,1 s decât Nico. În ultima sesiune Nico a greşit, dar greu de spus dacă a pierdut la blocajul roţilor mai mult de 0,35s atât cât a fost avantajul lui Scumacher faţă de el. Să fie acesta un reviriment al maestrului în calificări? Vom vedea. În cursa Rosberg considerăm că nu a fost înţelept şi chiar a dat cu piciorul la punctele care le putea obţine. Astfel că îl punctăm numai pe Scumacher.

Scor 1 – 0

Renault : Raikonnen – Grosjean

Greu de punctat aici. Grosjean a fost mai rapid că Kimi în toate sesiunile. Bine mai rapid. Am înţeles că în calificări Kimi a făcut o greşeală şi nu a comunicat bine cu echipa, dar ce s-a întâmplat în celelalte sesiuni? În cursă Kimi a dat dovadă de mai multă maturitate, aşa cum era de așteptat. Totuşi prevedem o luptă mult mai strânsă în această echipă măcar pentru prima parte a sezonului 2012 faţa de cum o văd cei mai mulţi dintre cei avizaţi.

Scor 1 – 1

Force India : Di Resta – Hulkenberg

Hulkenberg a câştigat în calificări cu numai 0,005s, deci nu se pune. Până la urmă cel care a obţinut în cursă un punct fie el şi cu noroc a fost Di Resta. La fel îi vom da şi noi tot un punct.

Scor 1 -0

Sauber : Kobayasi – Perez

Chiar dacă a recuperat mai multe poziţii în cursă, a fost bătut de colegul său şi în calificări şi în cursă. Deci Japonia a dominat Mexicul. Lupta se anunţă destul de strânsă oricum.

Scor 1 – 0

Torro Rosso : Ricciardo – Vergne

Aici lucrurile sunt destul de clare. Ricciardo a câştigat califiacările şi cursa obţinând şi primele puncte pentru echipa sa. Marginile au fost mici şi nu va avea viaţă uşoară cu Vergne dar deocamdată conduce.

Scor 1 – 0

Williams : Maldonado – Senna

Fiindcă diferenţa în calificări a fost de 0,2s şi că a fost prima cursă, îi vom acordă lui Pastor doar un singur punct, dar Senna credem că îşi v-a pierde dreptul de “întâi” şi în chipa Williams.

Scor 1 – 0

Caterham : Kovalainen – Petrov

Kova a “câştigat” luptă din calificări cu peste 3 zecimi şi a făcut o cursă mai solidă decât Vitaly. Aici suntem de acord cu părerea majorităţii şi credem că îl va bate măr pe rus în întregul sezon 2012.

Scor 1 – 0

Marussia : Glock – Pic

În calificări a fost bine mai rapid decât Pic, iar Timo a fost la numai un tur în spatele conducătorului cursei faţă de cele 5 tururi ale colegului său. Dar fiind prima cursă a lui Pic îi acordăm numai un punct lui Glock.

Scor 1 – 0

HRT : De la Rosa – Karthikeyan

Ne este simpatic De la Rosa dar pentru o zecime şi jumătate în calificări în faţa colegului său şi pentru 15 de ani în plus în Formula 1 şi curse nu îi vom acorda nici un punct.

Scor 0 – 0