MP al Chinei: Avancronica

A treia cursă a sezonului aduce prima nominalizare a anului cu o diferență între compozițiile selectate – medium, soft și ultrasoft – iar în China există de asemenea posibilitatea de a vedea la lucru și pneurile de ploaie. Pista de la Shanghai oferă o combinatie între viraje și liniile drepte, virajele fiind caracterizate de o mare varietate de raze și viteze. Este una dintre acele curse unde strategia a făcut diferența în mod special în trecut.

Virajele 1 și 13 sunt cele mai solicitante pentru pneuri. Virajul 1 are o rază descrescătoare ce se încheie direct în virajul 2, în timp ce virajul 13 este lung si se negociază la viteze mari. Există o line dreaptă foarte lungă care poate ajuta la răcirea pneurilor, ceea ce înseamnă că piloții vor trebui să acorde o atenție suplimentară zonei de frânare: fiindca există oportunități pentru depășiri.

Pista nu este intens utilizată de-a lungul anului, ceea ce o face destul de „verde” și alunecoasă. Strategia din 2017 a fost influențată de ploaie și apariția masinii de siguranta. Lewis Hamilton a câștigat cu două opriri, pornind pe intermediare și apoi completând două stinturi pe soft. Este un circuit rapid și fluid, cu forțe laterale (în viraje) mult mai predominante decât forțele longitudinale (accelerare și frânare).

Pe vreme rece s-a observat în trecut fenomenul de graining: în special în antrenamentele libere. Suprafața este destul de fină, ceea ce ușurează efortul de a găsi o configurare consistenta: principala provocare este de a identifica cel mai bun compromis între forța de apăsare și viteza pentru a găsit nivelul optim al aripiilor masinii.

Gestionarea pneurilor, mai ales a celor din fata masinii va fi principala provocare pentru echipe.

Pneurile disponibile: medii, usoare si ultrausoare, Pirelli sarind o treapta si nenominalizand pneurile superusoare.

Calificari: Hamilton, Bottas, Raikkonen, Vettel, Ricciardo.

Cursa: Hamilton, Raikkonen, Bottas, Vettel, Ricciardo.

 

Un comentariu

  1. Post By Johann

    Calificari: Bottas, Raikkonen, Vettel, Hamilton, Max

    Cursa: Bottas, Hamilton, Vettel, Raikkonen Ricciardo.

Comments are closed.