Ferrari are un nou șef

La echipa de Formula 1 Ferrari a venit un alt director in persoana lui Arrivabene care a lucrat pentru compania Philip Morris timp de peste 2 de ani.

Marchionne l-a debarcat pe Mattiacci caruia i-a multimit (sec) pentru cei 15 ani petrecut in slujba echipei Ferrari si caruia i-a urat succes in viitor.

Ei si-au motivat decizia spunand ca au nevoie de un om care sa inteleaga mecanismele de functionare ale sportului si ca Arrivabene ca si membru al comisiei F1 din 2010 are toate calitatile ce trebuie sa le intruneasca directorul Ferrari acum cand echipa se afla la un moment de rascruce.

F1 Manager: Succes si … multa rabdare!

4 comentarii

 1. aiaiai ce se intampla cu echipa asta, unde sunt vremurile cand trioul Brawn-Todt-MSC castigau tot cu echipa italiana.

  1. Desi recunosc ca sint fan Ferrari nu am inteles de ce de ani buni se chinuie sa faca un monopost competitiv. Au un circuit la Maranello unde ar putea testa orice le-ar trece prin cap. Cum mama masii e posibil sa ai posibilitatea sa faci ce motor vrei tu sa sa reusesti „performanta” sa-l faci pe cel mai slab? La ultima cursa am ramas perplex cand Alonso a avut nevoie de ajutor ca sa treaca de un Catheram motorizat de Renault. Cum? Cand poti testa motorul de F1 pe ce masina vrei, cand vrei si unde vrei tu? Incredibil cata incompetenta s-a adunat in utlimii ani la Ferrari!

   1. Post By Viorel Cristian

    Adevarul e ca-n ultima cursa Ferrari au utilizat motoare mai vechi, folosite-n curse anterioare poate chiar curse de la inceputul campionatului. Asta una…si a doua: degeaba ai circuit de teste daca regulamentul iti interzice sa faci asta mai mult de doua ori (sper sa nu gresesc) pe an. De cand F1 a devenit o competitie politica cu atatea restrictii in domeniul tehnic si al pilotajului Ferrari a devenit o echipa de cel mult locul 4 in cursa. Acum se zvoneste ca noul sef a fost ales tocmai pentru ca are bune relatii cu Bernie Eclestone si ca acesta ar putea avea efecte politice in favoarea echipei prin convingerea mosuletului de a modifica regulamentul astfel incat Ferrari sa fie avantajata.
    Ne ramane sa asteptam si sa vedem ce o mai fi, ca de la vorba la fapta e cale lunga.

 2. Post By Viorel Cristian

  Ferrari a devenit o echipa sculptata de ploaie si de vant dupa cum vrea mama natura. Schimbandu-si drumul de la o zi la alta nu cred ca-si vor putea stabili candva destinatia (obiectivul si rostul in acest sport). Pacat!

Comments are closed.