Abiteboul: Alonso trece la „pierderi” 2021 și se gândește doar la 2022

Fernando Alonso l-a informat pe Cyril Abiteboul, directorul echipei Renault, că a trecut deja la „pierderi” sezonul de F1 din 2021, alegând să se concentreze pe 2022.

Alonso va încheia o perioadă sabatică de doi ani în F1, ajungând anulviitor la Renault, pentru a treia oară în cariera sa, dar cu prioritățile deja stabilite în sezonul următor, când vor intra în vigoare noi reglementări.

„Ce e bine cu Fernando este că el cunoaște Formula 1 din interior, de pe pistă și din afara ei”, a spus Abiteboul.

„Doar pentru a vă face o idee despre lucrurile pe care le poate aduce, el are această capacitate de a construi un plan, de a construi o strategie, nu doar pentru echipele de F1, ci și pentru întregul program de Formula 1. Cel mai bun exemplu este acesta: el se gândește doar la 2022. Aproape că nu are niciun interes pentru 2021”, spune francezul.

Cyril Abiteboul spune că, deși pilotul spaniol va intra în curse cu Renaul în 2021, pentru a se asigura că echipa e comptetitivă, „de fapt, el spune„ Știți ceva băieți, uitați de anii 2020 și 2021! Aici e vorba despre 2022”.

„Aceasta este genul de filosofie pe care el îl poate aduce, care este extrem de util pentru mine ca manager al echipei și pentru o mulțime de oameni. A aduce un pic de calm în echipă este util”, declară Abiteboul, lăudând abilitatea lui Alonso de a planifica înainte și de a construi succesul în Formula 1 cu ani înainte.