Calendarul european pentru cele opt curse din sezonul 2020 a fost dezvăluit

Formula 1 urmează să aprobe un program european de opt curse pentru a reîncepe, în sfârșit, sezonul 2020. Surse au confirmat pentru GPFans următoarea linie de curse care urmează să fie dezvăluită oficial abia săptămâna viitoare.

Astfel, după cele două curse inaugurale de pe circuitul Red Bull Ring din Austria din 5 iulie și 12 iulie, Marele Premiu de Formula 1 ar urma să ajungă în Ungaria la 19 iulie. Pentru ca pe 2 august și 9 august să se desfășoare cursele de pe circuitul din Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei în 16 august. La finele lunii august, pe 30, urmează cursa din Belgia, iar pe 6 septembrie cea din Italia.

Oficialii Marelui Premiu al Austriei încă așteaptă confirmarea oficială din partea guvernului lor cu privire cursele inaugurale de pe Red Bull Ring, care este în prezent operațional.

Marele Premiu al Ungariei și cel al Marii Britanii au schimbat datele, decalându-le cu două săptămâni. Împingerea curselor de pe circuitul de la Silverstone până în august a fost făcută pentru a acorda șefilor de circuit mai mult timp, în speranța că restricțiile privind carantinarea de 14 zile prevăzută, la sosirile din Marea Britanie, măsură care va intra în vigoare pe 8 iunie, se vor relaxa după această dată.

Deși s-a sperat că Marele Premiu al Olandei se va ține, organizatorii au decis oficial să amâne cursa până în 2021, întrucât își doresc ca evenimentul să aibă loc cu fanii olandezi.