Surse: Wolff l-ar vrea pe Bottas la Renault

 

Valtteri Bottas ar putea fi următorul pilot care schimbă echipa, surse franceze susținând că Toto Wolff l-ar dori pe finlandez la Renault.

Chiar înainte de primul Mare Premiu al sezonului 2020, piața mișcărilor de trupe de pe piața piloților de F1 continuă să țină prima pagină a site-urilor sportive. După anunțul oficial al plecării lui Sebastian Vettel de la Ferrari și venirea lui Carlos Sainz la echipa italiană, acum apar primele speculații cu privire la cel care îi va lua locul lui Daniel Ricciardo, plecat și el la McLaren, la Renault.

Deocamdată, presa de specialitate susține că managerul său, Didier Coton, a purtat discuții cu directorul general Renault, Cyril Abiteboul. Niciuna dintre părți nu a confirmat și nici nu a negat zvonurile.

Singura declarație clară a venit de la șeful Mercedes, Toto Wolff, care a precizat că nu dorește să lucreze cu un pilot pentru un sezon complet. „Modul în care evenimentele s-au succedat a fost rapid și diferit, pentru că nu trebuie să uităm că există încă un sezon complet pentru cursă”, a declarat austriacul pentru ESPN.

Revista franceză Auto Hebdo din Franța susține că Mercedes l-ar putea anunța pe Bottas că nu i se va mai reînnoi contractul pentrru 2021. „Chiar dacă Bottas ar putea să nu vrea să plece, șeful echipei, Toto Wolff l-ar vrea la Renault”, susține sursa citată.