Esteban Ocon a semnat prelungirea contractului cu Alpine pînă în 2024

Esteban Ocon și-a asigurat viitorul în Alpine. A semnat un contract pe trei ani care îl va menține la echipa franceză de F1 până cel puțin la sfârșitul anului 2024.

Francezul s-a alăturat echipei franceze când încă era cunoscută sub numele de Renault, la începutul sezonului 2020, După un început lent, Ocon a terminat pe locul al doilea la MP al Bahrainului de anul trecut, cea mai bună performanţă a sa de până acum în Formula 1.

Anul acesta, tânărul de 24 de ani l-a depășit pe cel mai titrat coechipier, dublul campion mondial Fernando Alonso, care a revenit în F1  după o pauză de doi ani.

Înaintea MP al Franței, Ocon, a cărui relație cu echipa din Enstone a început în 2010, când era pilot la Lotus juniori, a încheiat un nou contract. CEO-ul echipei, Laurent Rossi, a declarat: „Suntem foarte mândri că îl păstrăm pe Esteban ca parte a familiei Alpine. De când s-a întors la echipă în 2020, Esteban a crescut în încredere și statură pentru a oferi consecvent rezultate bune și pentru a ajuta la dezvoltarea mașinii, împreună cu echipa.

„În ciuda vârstei, are o mare experienţă în Formula 1, este pe o traiectorie pozitivă, este foarte abil la volan”, a spus Rossi.