Ferrari aduce îmbunătățiri monopostului și la MP de la Portimao, Portugalia

Cu doar șase curse din sezon ramase, Ferrari este al șaselea în clasamentul constructorilor și are disperată nevoie de upgrade-uri pentru a salva ceva din 2020 și pentru a reduce distanța față de primii contrcutori în 2021.

Scuderia a adus la Sochi o serie de upgrade-uri și a mai experimentat câteva piese noi la Marele Premiu Eifel de weekendul trecut, dar SF1000 este în cele din urmă o mașină de mijloc, în special în ritmul de cursa.

În urma Marelui Premiu Eifel, pe care Charles Leclerc l-a terminat în P7, în timp ce Sebastian Vettel a reușit să ajunga doar pe locul 11, directorul echipei, Mattia Binotto, a declarat că lucrează din greu pentru a dezvolta în continuare mașina și pentru a-și face drumul până la varf.

„Desigur, nu suntem mulțumiți de acest rezultat, dar continuăm să lucrăm la îmbunătățirea nivelului nostru general de performanță.”

În continuare, Binotto a spus că upgrade-urile par să îmbunătățească ritmul de calificare al SF1000 și caută să mai facă câteva upgrade-uri la Marele Premiu al Portugaliei de la sfârșitul acestei luni.

„Am văzut semne de progres în calificari, dar important este că actualizările pe care le introducem par să meargă în direcția corectă, în special în viitorul monopot din anul 2021. Având în vedere acest lucru, ar trebui să avem și câteva actualizări pentru următoare cursa din Portimao. ”