Ferrari: Pole-position consecutivi nu reflectă „performanța adevărată”

Șeful Ferrari, Mattia Binotto, spune că cei doi pole-position consecutivi ai echipei, de la Monaco și la Baku, nu au fost reprezentativi pentru adevăratul nivel de performanță general al echipei italiene. Charles Leclerc, pilotul născut chiar în Principat, a avut un ghinion teribil.

Ar fi trebuit să pornească din pole-position, dar o problemă mecanică a monopostului Ferarri l-a împiedicat să ia startul la cursă.  Situația s-a repetat la Baku două săptămâni mai târziu.

Cursa monegască din Principat s-a încheiat înainte de a începe, cu Leclerc  care a terminat pe locul patru în Azerbaidjan, unde nu a reușit să se mențină până la capătul pistei., avându-i în față pe  Sergio Perez, Sebastian Vettel și Pierre Gasly.

Deși Binotto spera la un rezultat mai bun, având în vedere viteza lui Leclerc în calificări, șeful Scuderia recunoaște că echipa sa nu concurează la același nivel cu rivalii de la Red Bull și Mercedes.

„Cred în față sunt două mașini care sunt încă mai puternice, fără îndoială”, a spus Binotto la Baku. „A fost minunat să avem pole position și la Monaco și aici la Baku, dar nu cred că asta reflectă adevărata noastră performanță. Cred că există două mașini care sunt mai puternice”, a afirmat Binotto.

„Dar progresăm pentru că în cele din urmă aflăm despre mașină, o exploatăm mai bine în comparație cu începutul sezonului. Știm că vor exista unele evoluții în viitor”.