Giancarlo Fisichella: „F1 este o lume a rechinilor!”

De trei ori câștigător al cursei de Formula 1, Giancarlo Fisichella, a vorbit recent despre toate personajele mari pe care le-a întâlnit în timpul carierei sale, descriind sportul cu motor drept „o lume a rechinilor”. Fisichella s-a bucurat de o carieră îndelungată în F1, începând cu Minardi în 1996, înainte de a concura cu Jordan, Benetton, Sauber, Renault și Force India.

Cea mai mare șansă pentru el a venit cu Renault, alături de Fernando Alonso în 2005 și 2006. La acea vreme, echipa era condusă de Flavio Briatore, Renault câștigând Campionatul Constructorilor în acei doi ani. Amintindu-și de timpul petrecut cu Briatore, Fisichella a recunoscut că a avut o relație bună cu italianul, în ciuda faptului că era pilotul „numărul doi” al echipei. „Întotdeauna a obținut rezultate în tot ceea ce a făcut”, a spus el pentru Corriere.it. „Dar nu ierta niciodată pe nimeni: făceai o greșeală, zburai”. ”A fost și rămâne managerul lui Fernando… Dar m-a iubit. Întotdeauna există pilotul „numărul unu” și pilotul „numărul doi”, dar la Renault lucrurile se vedeau altfel”, a comentat Fisichella, care a petrecut trei ani la Jordan, câștigând Marele Premiu al Braziliei în 2003 pentru ei. Fisichella a fost forțat să ia măsuri legale împotriva proprietarului echipei, Eddie Jordan. „F1 este o lume a rechinilor, ca și Eddie. Am semnat pentru el, dar apoi mi-a spus că are probleme cu sponsorul: contractul a fost schimbat, așa că a trebuit să-l dau în judecată pentru a obține banii”, a povestit el.

Un comentariu

  1. Giancarlo Fisichella a avut o cariera indelungata si interesanta in Formula 1. Este clar ca aceasta lume „a rechinilor” i-a oferit o experienta unica si distractiva pe care nici cuvintele nu reusesc sa o descrie. Felicitari Giancarlo pentru toate realizarile si pentru puterea ta de a ramane puternic in fata tuturor dificultatilor avute de-a lungul carierei tale. Avem nevoie de mai multe dovezi ale acestei puteri si indrazneala din lumea sportului cu motor.

Comments are closed.