Honda: La Baku venim cu versiunea SPEC 2

Deși prima mare upgradare la actualul pachet de motoare Honda fusese programata inițial pentru Marele Premiu al Spaniei, iată că chiar înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului, producătorul japonez a confirmat că noul motor special pentru Red Bull și Toro Rosso este disponibil.

Înaintea cursei de la Baku, directorul tehnic Toyoharu Tanabe a declarat: „Vom introduce versiunea Spec 2 a motorului nostru cu combustie internă (ICE) la toate cele patru mașini, chiar de la începutul weekend-ului”.

„Unul dintre motivele pentru care venim cu el în această cursă este că am constatat că problema PU pe care a avut-o Daniil Kvyat în China a fost cauzază de o problemă de control al calității. Principalele beneficii ale Spec 2 sunt durabilitatea și durata de viața îmbunătățite și o fiabilitate mai bună. De asemenea, oferă o ușoară îmbunătățire a performanței”.

Tanabe a explicat că cea de-a patra rundă a campionatului are loc pe cel mai rapid circuit stradal din calendar. Caracteristicile principale ale pistei de la Baku sunt principala dreaptă, care are o lungime de peste 2 kilometri și multe colțuri cu unghi drept, tipice unui circuit urban”, a adăugat Tanabe.