Marko: Marele Premiu al Chinei, singura cursă non-europeană „fixată”

Dr Helmut Marko, consilierul Red Bull, spune că, până acum, Marele Premiu al Chinei este singura cursă de F1 non-europeană „fixată” din calendarul 2020.

După cum se știe, opt etape au fost confirmate pentru sezonul 2020 de Formula 1. Sezonul 2020 va începe în Austria, cu prima cursă, pe 5 iulie, urmată, o săptămână mai târziu de o a doua cursă desfășurată în aceeași locație.Marele Premiu al Ungariei va urma apoi la o săptămână distanță, după care va fi o pauză. Apoi vor fi alte două curse, una după cealaltă, la Silverstone, și ulterior Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Va urma apoi Marele Premiu al Belgiei și la o săptămână distanță, pe 6 septembrie Marele Premiu al Italiei de la Monza.

Singapore, Japonia, Azerbaidjan și Australia au anunțat deja că și-au anulat cursele din 2020. Cursele din Statele Unite și Mexic sunt, de asemenea, sub semnul întrebării, la fel ca Marele Premiu al Braziliei.

Deși prima cursă a sezonului 2020 amânată a fost Marele Premiu al Chinei, în mod paradoxal acum este singura competiție non-europeană „fixată” în calendarul 2020, a explicat Marko. „Presupun că toate cursele din Europa vor avea loc, dar cu siguranță vor fi schimbări peste Ocean. Remarcabil e că singura cursă din afara Europei fixată în prezent este cea din China”, a adăugat consilierul Red Bull.