Red Bull revine pe pistă, Verstappen trebuie să mai aștepte

Max Verstappen va trebui să mai aștepte până la Marele Premiu al Austriei pentru prima cursă din acest an, de când a început pandemia de coronavirus. Restricțiile și carantina impuse de Marea Britanie îl împiedică pe pilotul olandez să se alăture echipei Red Bull pe circuitul de la Silverstone.

Echipele au adoptat diverse abordări pentru a se pregăti pentru deschiderea sezonului competițional 2020. Cu testele complete cu monoposturile actuale nepermise, Mercedes, Ferrari și Renault au optat să facă acest lucru cu mașinile din sezonul 2018.
În schimb, Red Bull a ales să folosească una dintre zilele sale de filmare cu monopostul său de F1 din 2020 pentru ca piloții și personalul să fie din nou în viteză.

Pe lângă faptul că au oferit piloților o actualizare în cabina de pilotaj, aceste teste au fost valoroase pentru că au ajutat echipele să înțeleagă mai bine protocoalele care vor fi în vigoare pentru cursele cu ușile închise de la începutul sezonului.

În condiții de nepandemie, Red Bull i-ar fi avut pe ambii șoferi prezenți. Dar acum, Alex Albon va alerga singur pentru o zi, deoarece carantina obligatorie de 14 zile din Marea Britanie pentru oricine vine din străinătate nu i-a permis lui Verstappen să vină la timp, din Monaco.

Pentru ca Verstappen să se fi alăturat testelor, ar fi trebuit să ajungă în Marea Britanie în prima săptămână de carantină, la începutul lunii iunie, și să se auto-izoleze timp de două săptămâni.

 

Asta înseamnă că Verstappen va fi unul dintre puținii piloți de F1 care nu vor face teste private nici cu actualele monoposturi, nici cu cele din trecut, înainte de prima cursă a campaniei la Red Bull Ring.