Racing Point va veni cu „o mașină aproape nouă” la Marele Premiu al Germaniei

Echipa de Formula 1 Racing Point pregătește o actualizare majoră la monopostul RP 19 pentru Marele Premiu al Germaniei și pe care directorul tehnic al echipei, Andy Green, l-a descris drept echivalentul „unei mașini noi”.

Echipa urmărește o schimbare a filosofiei aerodinamice pe care o urmează, după ce, recent, a avut un nou început prin trecerea programului său de la tunelul de vânt al constructorului Toyota, la Köln, la instalația Mercedes din Brackley. Echipamentul Silverstone a crescut ritmul dezvoltării sale în acest an, deoarece resurse suplimentare i-au permis să urmărească rapid piesele noi ale monopostului, lucru care în trecut a fost adesea împiedicat de restricții de ordin financiar.

Un pachet semnificativ de aero și suspensie a fost introdus la Barcelona.
Următoarea actualizare majoră este programată înainte de pauza de vară, provizoriu pentru Marele Premiu al Germaniei de la sfârșitul lunii iulie.

Directorul tehnic, Andy Green, susține că schimbările sunt făcute pentru a rezolva problemele care au împiedicat echipa să performeze la Barcelona.

„Este un circuit dificil pentru noi în ceea ce privește echilibrul mașinii, așa cum am avut recent”, a spus el. „Dar avem niște piese noi care vin, aproape că va fi un monopost nou înainte de pauză din vară. Sperăm că vom aborda unele dintre problemele pe care le avem la acest tip de circuit”, a spus Green.