Red Bull cere folosirea steagului negru, în timp ce F1 se îndreaptă spre un tărâm „periculos”

Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a cerut FIA să arate steagul negru mașinilor pe care le consideră „periculoase”, dacă nivelurile „țopăielii” monopostului nu pot fi controlate.

Subiectul ”țopăielii” mașinilor continuă să umbrească F1, în special după ce FIA ​​a introdus o directivă tehnică, înainte de recentul MP al Canadei, care a stârnit controverse.

În ciuda faptului că s-a acționat în interesul sportului cu motor în ceea ce privește siguranța, majoritatea echipelor s-au plâns că măsurile menționate în directiva FIA sunt inaplicabile și ar trebuie să devină mai întâi regulament, înainte de a putea fi puse în aplicare.

De atunci, FIA s-a întâlnit cu Comitetul Tehnic pentru a discuta chestiunea, dar Horner spune că nu ar trebui să existe modificări ale regulamentelor în acest an și că FIA și echipele au alte modalități de a rezolva problema, dacă acestea reapar. ”Nu poți schimba brusc regulamentele tehnice la jumătatea unui sezon. Dacă o mașină este periculoasă, echipa nu ar trebui să o introducă în cursă. Are această alegere. Iar FIA, dacă simte că o mașină poate reprezenta un pericol, are întotdeauna la dispoziție un steag negru”, a declarat șeful Red Bull.