Pirelli lucrează la anvelope mai puternice pentru 2023. Anunțul făcut de șeful companiei

Pirelli intenționează să introducă o anvelopă față mai puternică, anul viitor, pentru a reduce subvirarea, pe care mai mulți piloți de Formula 1, inclusiv Max Verstappen, au criticat-o la mașinile actuale.

Noua generație de mașini a marcat o abatere în conceptul aero al monoposturilor anterioare, rezultatul fiind caracteristici diferite. Una dintre consecințele schimbării, asociată cu o creștere a greutății declanșată de elementele de siguranță suplimentare, este că acestea sunt mai predispuse la subvirare, în principal la viteză mică.

Este un lucru de care mai mulți șoferi nu sunt foarte încântați, în special olandezul Verstappen. Furnizorul de anvelope F1 Pirelli este conștient de această problemă și a dezvăluit că, pentru 2023, lucrează la o anvelopă față mult mai puternică, care va ajuta la echilibrarea mai bună a mașinilor.

„Ne gândim deja la unele îmbunătățiri pentru anul viitor”, a explicat șeful Pirelli pentru F1, Mario Isola.

Anul trecut nu am avut ocazia să testăm noile anvelope cu mașinile actuale. Acum avem o idee mai bună despre ce trebuie să facem cu anvelopele pentru anul viitor: să îmbunătățim partea din față, mai ales că avem o anvelopă foarte puternică în spate, care generează puțin subvirare la viteză mică.”