Renault: Eșecul cu McLaren, o „oportunitate pierdută”

Șeful Renault Formula 1, Cyril Abiteboul, recunoaște că eșecul producătorului francez de a încheia un parteneriat mai strâns cu echipa McLaren pentru anul 2021 dar și după reprezintă o „oportunitate pierdută”.

În cadrul negocierilor privind extinderea parteneriatului actual și după 2020, Renault a propus o relație consolidată între cele două echipe, ceea ce ar fi dus la o colaborare în diferite domenii, pe care normele le permit. Cei de la McLaren au preferat însă să rămână doar la afacerea de furnizare a motorului, alegând, în schimb, să se reîntoarcă la motoarele Mercedes, așa cum au avut până în 2014.
Abiteboul recunoaște că Renault ar fi fost într-o poziție mai bună în viitor, dacă ar fi fost în măsură să fie de acord cu tipul de acord pe care și-l dorea, lucrând îndeaproape și împărtășind informații cu echipa McLaren.

„Cred că am fi fost mai puternici împreună, pe baza abordării noastre privind parteneriatul”, a spus Abiteboul.
„Fără asta suntem mai slabi, așa că, în opinia mea, este o oportunitate pierdută”, a declarat șeful Renault.

Chiar dacă, spune el, propunerea Renault pentru McLaren a fost poate un pic neobișnuită, „am încercat să fim puțin mai deschiși față de modul în care echipele pot coopera”. „Avem modelul fantastic al celor de la Haas și Ferrari, un model diferit de colaborare între două echipe”.