Robson: Ar putea apărea mai multe copii ale Mercedes

Dave Robson, șeful departamentului de performanță al celor de la Williams, crede că mai multe echipe ar fi continuat practica copiatului dacă nu s-ar fi decis ca echipele să-și folosească șasiul din 2020 pentru 2021 cu posibiltatea de a îngheța modificarea anumitor componente până la o dată viitoare.

În timp ce copierea sau inspirarea de la alții a făcut parte integrantă din Formula 1 încă de la înființare, Racing Point RP20 a fost în centrul unei discuții aprinse cu privire la cât de departe pot fi împinse limitele înainte ca monopostul să poată fi considerat ilegal.

O decizie din partea FIA este așteptată înainte de Marele Premiu al Marii Britanii, după ce Renault a protestat împotriva legalității monopostului, începând cu conductele de frână din față și din spate, despre care echipa cu sediul la Enstone crede că au fost recreate prin desene date celor de la Racing Point de Mercedes.

În așteptarea verdictului, Robson consideră că dacă totul este legal, având în vedere performanța pe care Racing Point a reușit să o obțină, alte echipe ar fi avut în vedere aceeași practică a copierii. „Cred că ar trebui făcută”, a răspus Robson, întrebat dacă Williams ar putea începe să copieze Mercedes.

„Cred că e clar că de câțiva ani Mercedes a fost monopostul de excepție. Chiar dacă uneori Red Bull și Ferrari au excelat pe anumite circuite, Mercedes este un pachet de succes. Orice fac este fenomenal”, spune Robson.