Hulkenberg, confirmat ca înlocuitor al lui Perez, după ce pilotul mexican a fost testat pozitiv cu Covid-19

Sergio Perez nu va putea concura în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Testul original a dat un rezultat neclar. Un test ulterior a dat un rezultat pozitiv.

Racing Point a anunțat că Perez se „simte bine fizic și are o formă bună”, dar va continua să se auto-izoleze, la îndrumările autorităților.
Este pentru prima oară când un pilot de Formula 1 este depistat pozitiv.

„Întreaga echipă îi dorește numai bine lui Sergio și așteaptă cu nerăbdare să-l primească înapoi în cabina de pilotaj a RP20″, a adăugat echipa.

FIA a confirmat într-o declarație că au început să urmărească tot personalul F1 cu care Perez a fost în legătură.

„În urma anunțului de astăzi potrivit căruia Sergio Perez, de la echipa Racing Point Formula 1 a adus un rezultat neconcludent al testului Covid-19, înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, FIA și Formula 1 pot confirma acum rezultatul este pozitiv „, a declarat FIA într-un comunicat.

Echipa are o înțelegere cu furnizorul de unități de alimentare Mercedes pentru a-și folosi piloții de rezervă Stoffel Vandoorne și Esteban Gutierrez.

În paralel cu această veste, un alt anunț important în F1 este că Nico Hulkenberg urmează să revină în Formula 1.

Hulkenberg a părăsit Formula 1 la sfârșitul sezonului trecut, după ce Renault a ales să nu-i reînnoiască contractul. La acea vreme, el a declarat că „nu simte de parcă ar fi sfârșitul”.

Numele lui a fost legat de o revenire la Renault pentru 2021, dar a ratat după ce producătorul francez a ales să-l readucă pe campionul mondial Fernando Alonso.

Surse au confirmat joi, pentru Formula1.com, că Hulkenberg ar fi principaul înlocuitor al lui Perez, care acum se află în autoizolare.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Sper ca testele din F 1 sa nu fie de valoarea celor bucurestene pentru CFR Cluj.

Comments are closed.