Ferrari a câştigat prima cursă a sezonului

Ferrari a câştigat prima cursă a sezonului, cursa ce s-a desfasurat pe circuitul de la Melbourne, Australia.

Startul cursei a adus o singura modificare, si anume depasirea facuta de catre danezul Kevin Magnussen asupra olandezului Max Verstapen pentru pozitia a IV-a.

Melbourne,  25 martie 2018 – Strategia opririlor la boxe a reprezentat elementul central al Marelui Premiu al Australiei. Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel profitat de avantajul unui prim stint mai lung, efectuându-și oprirea apoi în condițiile apariției safety-car-ului. Această strategie l-a adus pe prima poziție, în fața pilotului Mercedes, Lewis Hamilton, care a plecat din pole position și care și-a făcut singura oprire pe steag verde mai devreme în cursă, ca răspuns la oprirea inițială efectuată de Kimi Raikkonen.

Marea majoritate a piloților a oprit o singură dată, trecând de le ultrasoft pe soft, dar o strategie diferită a fost utilizată de Red Bull, ambii săi piloți pornind pe supersoft înainte de a trece pe soft. Daniel Ricciardo a încheiat chiar la baza podiumului într-un final strâns, în ciuda unei penalizări pe grila de start. Pilotul Mercedes, Valtteri Bottas și pilotul McLaren, Stoffel Vandoorne au utilizat de asemenea o strategie diferită, pornind pe ultrasoft și încheind în puncte pe supersoft.

 

Un comentariu

  1. Post By johann

    nu a fost o cursa deosebita, nota 6 cred ca e deajuns, cred ca cei de la Mercedea au prea multe butoane pe volan, cred ca Ham a vrut sa seteze modul party si a reusit dead, o sa vedem poate o cursa mai buna la anul

Comments are closed.