Alpine va livra „cea mai bună mașină” din noua eră F1

Ca o evoluție a mașinii care a alergat pentru prima oară în 2019, directorul general al echipei Alpine, Laurent Rossi, admite că monopostul A521 și-a „atins în mare măsură limitele”. Dar spune că noua echipă rebrandduită va face tot posibilul pentru a-și construi „cea mai bună” mașină din noua eră F1, care începe anul viitor.

Ca parte a măsurilor luate pentru a economisi costurile în timpul pandemiei Coronavirus, toate echipele de F1 au fost obligate să-și păstreze multe din monoposturile de anul trecut și în acest sezon. Dar pentru 2022 sunt introduse noi reglementări radicale, ceea ce înseamnă că echipele trebuie să decidă când își schimbă focalizarea și resursele din acest sezon pentru următorul.

Rossi spune că Alpine, cunoscută sub numele Renault până la rebranduire, este deja ocupată să lucreze la noul monpost.

„Vom continua să ne bazăm pe ce am făcut. Am ajuns mai mult sau mai puțin la capătul acestui monpost ”, a spus el. „Așadar, vom extrage cât de mult putem din această mașină, o vom folosi pentru a regla fin organizarea operațiunilor .Între timp, ne vom asigura că vom construi cel mai bun monopost făcut vreodată pentru următoarea eră de reglementare.”

„Echipa din Enstone s-a schimbat destul de puțin în ultimii ani”, a mai spus Rossi. „Chiar dacă lucrăm cu o mașină care și-a cam atins limitele și este o mașină bună, nu este cea mai bună mașină, o putem vedea, dar este o mașină bună”.