Avancronica MP de la Nurburgring, Germania

Valtteri Bottas a câștigat de pe locul trei în grila de start MP din Rusia – și Max Verstappen spera că va fi de bun augur pentru sine acest lucru astazi în cursa din Germania.

După o sesiune de calificari strânsă, care a fost aproape ca olandezul sa puna capăt dominației Mercedes in ziua de sâmbăta. Dar Bottas a scos un ultimul tur excelent pentru a obtine a treia oara prima pozitie in sezonul actual.

Verstappen a fost la doar 0,3 secunde de locul 1 și tinde să fie o amenințare reală pentru Mercedes când este atât de aproape sâmbăta – singura menitune fiind că am văzut puțin în antrenamentele pentru cursa in cauza lipsei de acțiune de vineri, cand si-au ratat sansa de a fce debutul in Formula 1 Mich Schumacher si Illot. Asa ca inca nu e sigur cine are un avantaj semnificativ în ritm de cursa.

Charles Leclerc oferă Ferrari speranța unei bune clasari dupa ce monegascul se alătura lui Verstappen pe rândul doi al grilei, plecand din pozitia a IV-a.

În Germania, Ferrari a adus o serie de îmbunătățiri – și după ce a fost surprins de poziția sa de calificare, Leclerc a spus că mașina se îmbunătățea constant.

„Cu siguranță au existat upgrade-uri în acest weekend care au funcționat în mod corespunzător”, a spus el. „Nu încercăm să găsim o actualizare care să ofere un castig imens pe tur, doar mici diferențe în fiecare weekend, care deocamdată funcționează bine. De fiecare dată când aducem ceva pe mașină, funcționează, ceea ce nu era cazul în trecut. Acest lucru este foarte important și ne ajută să construim o bază solidă pentru mașină. ”

2020 este un an ciudat și l-am văzut deja pe Nico Hulkenberg fiind nevoit sa isi facă o apariție în ultimul moment pentru Racing Point după ce unul dintre piloții lor (Perez) nu a reușit să concureze. Dar sâmbăta a fost dusa aparitia sa la un nou nivel de drama. Lance Stroll a raportat că se simte rău și abia la ora 11:00 – cu o oră înainte de începerea FP3 – Hulkenberg a primit telefon de la directorul echipei Racing Point, Otmar Szafnauer, spunând că au nevoie de el. La acea vreme, Hulkenberg lua o cafea cu un prieten la Köln, dar a reușit să conducă rapid la Nurburgring și să obțină un test rapid Covid-19, intrând în paddock cu mai puțin de 90 de minute înainte de începerea calificărilor.

Cu un antrenament inexistent, echipa i-a pregatit scaunul în mașină și apoi a intrat direct în calificari, unde a facut doar patru ture în S1. A fost la doar 0,2 secunde de P19 și la o secundă de coechipierul său Sergio Perez, dar a fost un efort remarcabil, dar duminică vine un test și mai mare. Hulkenberg va trebui să învețe rapid într-o mașină care a fost dezvoltată de când a condus-o ultima dată la Silverstone și cu o serie de sisteme și proceduri pe care trebuie sa le învețe peste noapte. Finalizarea cursei ar fi impresionantă – iar obtinerea de puncte memorabila.

Predictia F1 Manager: Verstapen, Hamilton, Bottas, Ricciardo, Sainz.

2 comentarii

  1. Post By victor L

    F1 Manager,
    sa nu cumva sa jucati la Loto :P

    1. Eu cred ca ar trebuii sa joace la loto. Au nimenit 4 din 5 si cel nenimerit a abandonat. Bravo!

Comments are closed.