BBC: Fernando Alonso revine în F1 cu Renault, în 2021

Fernando Alonso urmează să revină la Formula 1 cu Renault, anul viitor, anunță BBC Sport.

Campionul mondial al Spaniei de două ori a semnat deja cu Renault, iar confirmarea oficială a avut loc.

Astfel, Alonso va reveni la echipa cu care a câștigat Campionatele Mondiale și pentru care a consdus de două ori pe parcursul carierei sale.

Spaniolul a părăsit F1 în 2018. Atunci, Alonso spunea că o face pentru că „a obținut în F1 mai mult decât am visat și este timpul să obțin lucruri mai mari în afara F1”.

Acum urmează să facă o a treia încercare de a câștiga, luna viitoare, Indianapolis 500, cu McLaren.

La Renault, Alonso îl va avea coechipier pe francezul Esteban Ocon, urmând să-l înlocuiască pe australianul Daniel Ricciardo, care pleacă la McLaren, la sfârșitul acestui sezon.

Deja nu mai este un secret că pilotul spaniol a purtat discuții cu Renault încă din noiembrie anul trecut. În primăvară, consilierul său, Flavio Briatore, declara că Alonso este „gata să revină în F1”.

BBC notează că pilotul spaniol va trebui să accepte că e puțin probabil să fie competitiv, odată ce revine. Și asta pentru că, anul viitor, echipele vor trebui să folosească aceleași monoposturi ca în 2020, ca urmare a unei schimbări de regulament introduse din cauza crizei coronavirusului. Iar Renault a fost undeva la mijloc în cursa de la MP al Austriei, din weekend.