Cel mai bun inginer al echipei Ferrari face pasul spre McLaren

Un alt membru cheie al Ferrari de Formula 1 părăsește echipa. În iarnă, Frederic Vasseur a venit la Maranello pentru a-l înlocui pe Mattia Binotto. La scurt timp după plecarea lui Binotto, strategul șef al Ferrari, Inaki Rueda, a părăsit și el echipa italiană. Acum, mai multe site-uri italiene de specialitate anunță că șeful conceptului de vehicule al Ferrari, David Sanchez,  a părăist echipa.

La Gazzetta dello Sport susține că francezul, care s-a alăturat Ferrari în 2012 și a fost unul din cei mai buni aliați ai lui Binotto, va intra acum în „concediu de grădinărit”. Între timp, Sky Italia a informat că fostul inginer Renault și McLaren  se va întoarce acum la o echipă britanică, cel mai probabil McLaren.

Surse apropiate Ferrari au negat că plecarea lui Sanchez este legată de rezultatele dezamăgitoare de la MP din Bahrain, dar fostul șef al echipei, Stefano Domenicali, a avertizat echipa italiană că acum trebuie să ia taurul de coarne. „Să spui „noi suntem Ferrari” nu mai este suficient”, a declarat CEO-ul F1 pentru Sportmediaset.
Acum trebuie să lucreze la punctele slabe pentru a crește fără a deveni așa cum sunt italienii, prea emoționali. Doar cu determinare se poate ieși din situații dificile”, a mai spus Domenicali.

Mai mult, așa cum a avertizat Domenicali referindu-se la reacțiile emoționale, șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, i-ar fi dat directorului tehnic al echipei germane, Mike Elliott, un „ultimatum” privind îmbunătățirea mașinii în 2023. Wolff spune că deciziile trebuie luate rapid și corect. „În caz contrar, acest sezon se va încheia devreme, iar următorul este în pericol”, a avertizat el.