McLaren face demersuri legale pentru a obține finanțare „de urgență”

McLaren a ajuns în instanță, cerând un ordin de la Înalta Curte care să îi permită companiei să își folosească fabrica și colecția de mașini istorice drept garanție pentru un nou împrumut.

Amânarea curselor de Formula 1 din acest sezon, rezultatele pandemiei în curs, au afectat grav mai multe echipe de Formula 1, care au serioase probleme financiare. Iar McLaren este una dintre ele.

La câteva zile după ce mass media a informat că compania britanică încearcă să vândă un pachet de acțiuni în echipa sa de Formula 1, McLaren a început să facă și demersuri legale pentru a folosi fabrica și colecția de mașini ca garanție pentru un nou împrumut. Susținând că are nevoie de refinanțare „urgentă” pentru a rezolva dificultăți financiare „severe și neașteptate”, McLaren cere ca un ordin al Înaltei Curți să -i permită companiei să își folosească activele ca garanție.
Cu toate acestea, creditorii existenți blochează acțiunea, spunând că acestea sunt deja puse ca garanție pentru un împrumut din 2017.

Potrivit Sky News, McLaren vrea să obțină fonduri de până la 275 de milioane de lire sterline, după ce guvernul ar fi refuzat să-i acorde un credit de 150 de milioane de lire sterline.

Grupul McLaren numără circa 3.700 de angajați, dintre care 850 lucrează pentru echipa de Formula 1.