Schumacher a intrat pe pistă cu monopostul Mercedes

Miercuri, la Barcelona, ​​Mick Schumacher a revenit să facă ceea ce iubește cel mai mult: condusul unei mașini de F1. Pentru prima dată în acest sezon, pilotul de rezervă al Mercedes a urcat la volanul concurenților echipei sale din 2023, prin amabilitatea celor de la Pirelli, care efectuează un test de două zile pentru anvelope, pe Circuitul din Catalunya.

Este pentru prima dată în mai bine de zece ani când un pilot cu numele Schumacher intră pe pistă cu o mașină Mercedes. Ultima dată s-a întâmplat 2013, când tatăl lui Mick, legendarul pilot Michael Schumacher, a condus monopostul W02 în jurul Nordschleife Nürburgring.

Schumacher a preluat sarcinile de conducere de la George Russell, care s-a aflat pe pistă, marți. Charles Leclerc de la Ferrari a făcut același lucru la Barcelona, ​​ca parte a programului Pirelli. Dacă acesta este primul test de pistă al lui Schumacher cu monopostul Mercedes, tânărul de 24 de ani este foarte familiarizat cu W14. El a condus mașina ore în șir în simulatorul echipei din Brackley, ca parte a programului de dezvoltare. Schumacher a fost adus sub umbrela Mercedes anul acesta, după două sezoane cu Haas și după ce Ferrari l-a scos pe din programul de mentorat al academiei de șoferi. Schumacher aspiră să revină pe grilă în 2024, dar șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, consideră că perspectivele pilotului german pentru sezonul viitor sunt sumbre.

Un comentariu

  1. Post By Károly Konrádt

    Mick inca nu este apt pentru F1!

Comments are closed.