Ştiri pe scurt

Bernie Ecclestone a plecat spre Turcia pentru a negocia reluarea cursei de Formula 1 in 2013 si a inlocui astfel cursa din New York care a fost anulata.

Adrian Newey a declarat ca sezonul 2012 a fost cel mai greu sezon din F1 in care el a fost implicat si a admis faptul ca nu a inteles pe deplin masina Red Bull 8, monopost ce a avut si probleme de fiabilitate. El a marturisit si faptul ca monopostul de anul viitor RB 9 este intr-o mica intarziere datorita faptului ca au lucrat pana la ultima cursa la dezvoltarea monopostului RB 8.

Helmut Marko a declarat depsre Alonso ca nu stie sa piarda si a zis ca acesta creeaza presiune politica pe adversarii sai dar admite ca il considera pe acesta principalul rival si in 2013, spunand ca McLaren a slabit prin plecarea lui Hamilton.

Ross Brawn a spus ca in ciuda declaratiilor lui Hamilton, obiectivul echipei Mercedes ramane acela de a obtine victorii in 2013 si de a obtine prime clasari pe grila de start.

Profitul McLaren s-a ridicat in 2012 la 23 milioane lire sterline.

Pirelli a declarat ca vrea sa stie cat mai curand, cel tarziu pana in Iunie 2013 daca vor fi in continuare cei care furnizeaza pneuri in F1 si au declarat ca ar fi interesati intr-o relatie contractuala de 8-10 ani.

HRT nu s-a inscris pentru sezonul 2012. Am spune ca nu e mare paguba, dar de fapt este. Faptul ca in Formula 1 esti ridicol cu un buget de 50 milioane anual si ca nu primesti nici un ban daca nu obtii puncte credem ca nu este cel mai just.

Kimi Raikkonen este optimist si afirma ca in 2013 echipa Lotus poate fi mai puternica decat in 2012 si poate obtine rezultate mai bune.

Michael Schumacher a declarat ca se bucura de faptul ca Vettel a obtinut al treilea titlu mondial insa admite ca la echipe ar fi vrut sa vada castigatoare echipa Ferrari.

2 comentarii

  1. Amuzant rau dl.Adrian Newey. Avand in vedere ca nu se modifica mai nimic in regulamentul pe 2013 fata de 2012 monopostul RB 9 ar trebui sa fie o evolutie a RB8. Asa ca … vorba multa. Ce nu spune el este ca au o mare problema: McLaren sint in fata lor cu dezvoltarile (o arata ultimel doua curse ale sezonului). Aici au o problema. Ferrari e in urma lor dar la Ferrari s-a schimbat „omuletul” care proiecteaza masina. Ferrari vine anul viitor cu un monopost nou,nout. Sa vedem daca le iese.
    Cine este acest „Helmut Marko” ? Vad ca tot da declaratii despre contracandidatii RBR. Ia sa se mai uite in ograda proprie. Se pare ca „nu vede padurea din cauza copacilor”.

  2. Cred ca stirea se inacadreaza aici
    Fernando Alonso, votat cel mai bun pilot al anului de conducătorii echipelor de F1

    http://www.mediafax.ro/sport/fernando-alonso-votat-cel-mai-bun-pilot-al-anului-de-conducatorii-echipelor-de-f1-10390939

Comments are closed.