F1 confirmă încă trei Mari Premii pentru sezonul 2020: Nurburgring, Algarve și Imola

Alte modificări la calendarul F1 al sezonului 2020 au fost confirmate, inclusiv adăugarea curselor de pe circuitul de la Nurburgring, Algarve și Imola, a dezvaluit RaceFans la începutul acestei săptămâni.

Formula 1 va folosi întoarcerea la Imola pentru a încerca un nou format de weekend de cursă condensată, în care activitatea să se desfășoare două zile în loc de trei.

De asemenea, campionatul are în vedere, dacă se va permite un număr limitat de spectatori, și organizarea cursei din octombrie, pe Autodromo do Algrave din Portugalia.

După primele 10 curse care au fost deja confirmate, Formula 1 va reveni la Nurburgring, circuitul modern, de 5,1 kilometri, în octombrie. Pe această pistă aavut loc ultima oară Marele Premiu al Germaniei în urmă cu șapte ani, când Sebastian Vettel a câștigat pentru Red Bull.

La două săptămâni după aceea, Formula 1 va face primul său popas în Portugalia, după ultima cursă care a avut loc aici în 1996. Cea de-a 12-a etapă a campionatului va avea loc pe circuitul Autodromo do Algarve din Portimao, care s-a deschis în 2008 și nu a mai organizat anterior un Mare Premiu de F1.

Iar apoi F1 va ajunge pe circuitul Imola din Italia, pentru prima dată din 2006. Pista a fost complet reamenajată în urma accidentului din 1994, în care au și-au pierdut viața Ayrton Senna și Roland Ratzenberger și a suferit modificări ulterioare de la ultimul Grand Prix de la San Marino .

Organizatorii F1 plănuiesc să încheie sezonul cu două curse în Bahrain şi Abu Dhabi, astfel ca stagiunea să aibă 15 curse, pentru a fi îndeplinite obligaţiile legate de televiziuni.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Nu mi-o luati in nume de rau, dar s-a strecurat o inversare de litere, „Autodromo do Algrave din Portugalia.

Comments are closed.