Pirelli pregătește schimbări pentru cursa de la Monza

Pentru cursa de acasă, de la Monza, producătorul de anvelope din Formula 1, Pirelli, va aduce cei mai moi compuși de anvelope din gama lor, de șase compuși, alocarea alternativă a anvelopelor însemnând o revenire după primul test din Ungaria.

După Marele Premiu al Olandei, plin de incidente și de acțiune, Formula 1 ajunge la Monza, în nordul Italiei, care va găzdui Marele Premiu al Italiei. Pista de aici este de obicei denumită ””Templul vitezei”, dar Pirelli va aduce la Monza o selecție îndrăzneață de anvelope.

C3 va fi folosit ca P Zero White Hard, C4 ca P Zero Yellow Medium și C5 ca P Zero Red soft. Sunt noii compuși din gama Pirelli Formula 1, deja nominalizați pentru alte cinci weekend-uri de curse în acest sezon, deși în principal pe circuite stradale sau pe piste lente precum Hungaroring. Asta înseamnă că fiecare șofer va avea la dispoziție doar 11 seturi de anvelope slick (trei tari, patru medii și patru soft) pentru acest weekend. În calificări, piloții pot folosi un singur tip de compus pe sesiune (cu excepția cazului în care este umed): în Q1 Hard, în Q2 Medium și în Q3 Soft.

Presiunile minime de pornire vor fi din nou relativ ridicate, deoarece echipele trebuie să respecte un minim de 24,5 psi pentru anvelopa față și 22,5 psi pentru anvelopele din spate. Limitele camber sunt stabilite la -3,00° în față și -2,00° în spate.

Un comentariu

  1. Nu s-au acordat punctele in clasamentul general playf1, doar in clasamentul etapei!

Comments are closed.