Săptămână crucială pentru schimbarea regulilor F1. Ce se va decide în urma testelor

După cursa de la Silverstone, este programat un test important de trei zile. Urmează, sau nu, o schimbare majoră a anvelopelor anul viitor, așa cum s-a propus?

Ultimul test cu anvelope Pirelli, de la Silverstone, de săptămâna aceasta, va fi unul crucial înainte ca Formula 1 să ia o decizie cu privire la interzicerea unor anvelope, din sezonul viitor.

Planurile au fost primite cu o oarecare rezistență din partea piloților, inclusiv a lui Lewis Hamilton, care le califică drept „periculoase”. Recent, George Russell a avertizat că ar putea exista mai multe accidente în urma unei astfel de decizii. Alți piloți, inclusiv Max Verstappen, s-au declarat și ei împotriva schimbării regulilor, spunând că nu li s-au părut „plăcute”, atunci când au testat noile anvelope la Marele Premiu al SUA, anul trecut.

Pirelli și-a propus să dezvolte anvelope care iau în jur de trei viraje pentru a atinge o temperatură sigură. Testul de la Silverstone, de săptămâna aceasta, va fi crucial pentru a determina dacă vor merge mai departe cu schimbarea regulilor, rezultatele urmând să fie prezentate echipelor, FIA și F1. Directorul Pirelli Motorsport, Mario Isola, a explicat: „Avem testul marți/miercuri. Nu este testul final pentru că avem alte teste planificate pentru restul sezonului, dar după acest test Comisia F1 va decide dacă , pentru 2024, interzicem scăderea temperaturii păturii de pneuri”.

Pirelli a efectuat un experiment pentru testul din Mexic, în care pneurile au fost încălzite în pături la 70°C, dar numai timp de două ore și nu de trei ore ca de obicei, ceea ce ar fi rămas operațiunea pentru limita de 50°C care a fost introdusă

Un comentariu

  1. Post By Pinguinul

    Cred că este o mare greșeală să fie modificat regulamentul. Consider că la începutul campionatului se face un regulament. Acest regulament trebuie să rămână nemodificat pentru tot anul competițional și să fie aplicat la fel pentru toate echipele, fără favorizarea nimănui!

Comments are closed.